Ein wunderschönes Wander !

Loading
loading..

Ein wunderschönes Wander !

december 25, 2015
admin
No Comments

Wandeling P&A 2015 kerst

Het is inmiddels een traditie: elk jaar ontmoeten we elkaar een weekend. We maken dan een heerlijk (vroeg) kerstdiner maar we starten met DE wandeling. Dat doen we nu al vanaf afstuderen. Het weekend is elk jaar weer bijzonder gezellig en dat koesteren we. Daarom voor deze gelegenheid een bijzonder mooie wandeling van Rattlar naar Usseln dwars door de velden. De foto spreekt voor zich. Een aanrader!

(Start bij de kerk en volg de pelgrimsroute ‘Besinnungsweg’)

 

IMG_1846

Willingen = klimmen

oktober 8, 2015
admin
No Comments

Een keer proberen en ze waren verkocht. Echt een aanrader!

IMG_2054

Het allermooiste weggetje

oktober 8, 2015
admin
No Comments

Het allermooiste weggetje van de wereld ligt om de hoek. Je gaat links, dan rechts en je bent het dorp uit. Je rijdt dan op het mooiste weggetje van de wereld. Aan beide kanten weilanden. De linkerkant hoog op de heuvel en de rechterkant laag in het dal. Met bomen in prachtige herfstkleuren, kleine stroompjes, koeien, bijenkasten en houtwallen. Met bloemen aan de kant van de weg. Met groen gras en blauwe luchten. Je kunt er niet hard rijden maar je denkt nooit aan opschieten. Want op dit kleine slingerende weggetje kun je zo maar ineens oog in oog staan met een vos. Of een koe.

IMG_2180

Een schat gevonden

oktober 8, 2015
admin
No Comments

Een klein bordje. Het is zomer en het is warm. ‘Bad’ klinkt aantrekkelijk. Via een bospaadje openbaart zich een prachtig natuurbad in het bos met helder water en wit zand. Op ongeveer 20 minuten van ons huis. Vlak voor Brilon. Een schat gevonden.

IMG_1418

Skiweekendje

oktober 8, 2015
admin
No Comments

Op de zaterdagochtend verzamelen alle kinderen zich op het bijna vlakke kinderweitje. De eerste skiles. Onhandig met die lange latten onder die kleine voetjes in die stijve schoenen klunen ze naar boven. Glijden, vallen, klunen, vallen, glijden, vallen, klunen. Vooral veel vallen. En weer opstaan. En die ski’s opnieuw onderklikken. Keer op keer. Pizzapunt. Spaghetti. De hele ochtend door. Je staat er naar te kijken en denkt: gaan ze het ooit leren? Ja zeker, en veel sneller dan je denkt. Op zondagmiddag laten ze zich op de grote loopband naar boven slepen, glijden ze in de Spaghetti van de veel grotere piste naar beneden, terwijl jij alleen maar roept Pizzapunt! Pizzapunt! De handen verplaatsend van de ene naar de andere knie. Je ontdekt bochtjes. Alle andere mensen handig ontwijkend staan ze binnen no time weer beneden. Nog een keer. Had je maar een week geboekt.

Hiddemafotografie-WEBSITEFORMAAT (17)

Hertjes op de kinderkamer

september 22, 2015
admin
No Comments

” Deze hertjes hangen hier (kinderkamer) op de muur. Als je gaat slapen dan kan je altijd nog even naar de hertjes kijken. Als je wakker wordt ook. Ze zijn ook nog eens heel zacht. Ze lijken ook mooi bij de muur. Einde.”

Gemaakt door Wende Amarins Kruizinga, 7 jaar.
wintersport-willingen

Wintersport op 5 uur rijden van Utrecht

augustus 10, 2015
admin
No Comments

Willingen is de tweede wintersport stad van Sauerland, met o.a. een cabinelift.Het middelgebergte rond Willingen biedt 18 pistekilometers en voor de langlaufer is het aanbod nog groter. De pistes liggen op slechts 5 km van het huis!

Met de gondel bereik je het hoogste punt van het gebied, de Ettelsberg op 830 meter. Hier begint met twee kilometer lengte een van de langste afdalingen van het Sauerland. Voor beginners zijn er genoeg uitdagende hellingen te vinden, voor gevorderden is het iets minder aansprekend. Het gebied is minder groot dan zijn broer Winterberg maar het is er dan ook wat rustiger op en rond de piste. Willingen is ook een fijn gebied voor kinderen. Het heeft op verschillende plaatsen een “Kinderland”: een kinderskischool met een lopende band. Zeker voor de jongsten gaat dat veiliger en gemakkelijker omhoog. Onder andere bij de Ritzhagenlift en Wilddieblift zijn ze te vinden. Het dorp Usseln, vijf kilometer oostelijker heeft met de Emmetlift ook een ideale plek voor gezinnen met lerende kinderen. Er is een verhuur- en lesmogelijkheid en het is er rustig en mooi.

 

 

 

 

 

 

 

Layout mode
Predefined Skins
Custom Colors
Choose your skin color
Patterns Background
Images Background